Новини проекту
Новий навчальний рік!
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Звіт про проведення здорового способу життя та біології

Дата: 4 лютого 2019 о 02:51, Оновлено 12 лютого 2019 о 19:24
263 перегляда

Відео можна переглянути за посиланнями: https://www.youtube.com/watch?v=klpD9uwYebQ&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=ohPswI4WplU

Згідно  плану роботи школи на 2018-2019 н.р. та графіку проведення предметних тижнів в навчальному закладі був проведений тиждень  здорового способу життя та біології . Метою цього тижня є поглиблення знань учнів з біології, формування у них пізнавального інтересу до предмету, виховання бережливого ставлення до живої природи, покращення їх знань про природу, розвитку почуття відповідальності за Землю, заохочення до вивчення природничих наук та формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя учнів, розширити знання у різних галузях наук про життя , розвивати здібності учнів, залучаючи учнів до самостійної творчої діяльності,  викликати позитивні емоції.Заходи тижня біології виходили за межі стандартного уроку і концентрували увагу учнів на основних теоретичних та прикладних питаннях усього шкільного курсу. Протягом предметного тижня учні мали можливість перевірити свої знання та поглибити їх. Активні групові та ігрові форми діяльності давали можливість розвивати навички спілкування учнів, навчали  працювати в команді та контролювати свою поведінку одночасно з активізацією творчого потенціалу.Робота тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності учнів, були цікавими, корисними, сприяли  інтелектуальному та творчому розвитку учнів.

Протягом тижня пройшли заходи, які сприяли підвищенню інтересу школярів до предметів біології,  природознавства, екології , основ здоров` я  та розширили знання, дали можливість дослідити та презентувати цікаві теми. Заходами тижня були охоплені учні 1-11 класів.

Робота проводилась згідно плану роботи:

Понеділок День інформаційний

Девіз: «Пізнання починається зі здивування». (Арістотель)

1. Лінійка на тему «Світ біології та екології».

2. Виставка стендів, газет, плакатів, малюнків на біологічну тематику.

3. Біологічна гра «Біологічний експрес» (5 -7 класи).

4. Перегляд відеофільмів про природу.

5.Весела перерва.

Вівторок

День творчий

Девіз: « Основа знань – старанність і труд» . (Народна мудрість)

1.Турнір  з природознавства «Юні знавці природи» (5-7 класи ).

2. Розгадування кросвордів, вікторин, ребусів. (1-4 класи )

3. Дискусія «Боротьба протилежностей»  (9-11 класи).  Дискусія. Циферблат життя – здоров’я.

4.  Конкурс малюнків.

Середа

День інтелектуальний

Девіз: «Не думки слід навчатись, а думати». (І. Кант)

1. Ерудити молодшої школи єднайтеся! (розгадування загадок , ребусів для початкових класів).

 2. Пригоди у замку на острові «Біо» (розгадування шифрограм та головоломок для 5-11 класів) .

  3. Вікторина. «Чи  знаєте  Ви рослинний і тваринний світ». рідного краю (6-8 класи.) ; (1-4 класи ).

4.Усний журнал «Здоров`я-наше багатство».

Четвер

День пізнавальний

Девіз: «Гра – це та «чарівна паличка», яка навіть нудне знання вмить перетворює на цікаве й захоплююче».

1. Брейн-ринг «Таємниці живої природи». (5-7 класи) 

2. Біологічна гра «Слабка ланка». (8-11 класи)

3.Перегляд фільму «Таємниця води»(7-11 класи)

4. Виховний захід на тему : «Лелеки – вісники щастя».

П`ятниця

День екологічний

Девіз: «Хто не любить природи, той не любить людину, той не громадянин» (Альберт Ейнштейн)

1. Екологічний конкурс «Збережемо світ» (1-7 класи). Виступ агітбригад 6 та 7 класів.

2. Екскурсія. Екологічною стежиною рідного краю. Зимові явища навколо .(5 -8 класи)

3.Біологічна дискотека.

4.Розваги на свіжому повітрі, конкурс на кращу сніжну композицію.

5.Акція « Допомога птахам».

   Почався тиждень із проведення лінійки  . В перший день було ознайомлено учнів та вчителів з планом проведення заходів, оголошено конкурс малюнків та плакатів.

  Протягом тижня діти приносили творчі роботи (стінгазети, малюнки, плакати,реферати), розв’язували цікаві кросворди,  ребуси, виконували малюнки на тему «Шкідливі звички та їх вплив на здоров’я ». На інформаційно-пізнавальних перервах та в позаурочний час були проведені  бесіди та інструктажі на тему «Безпека найголовніше в житті», виготовляли стінгазети та емблеми , переглядали відеофільми та презентації про здоровий спосіб життя . Так найоригінальніші  емблеми підготували такі учні: Пустільнік С.(5 клас), Гончарук В. та Нестеренко В. (4 клас), Ворон І. ( 2 клас). Було проведено акцію щодо попередження захворювання на туберкульоз, виготовлено пам` ятки. Впродовж тижня серед учнів 1-11  класів проведено інструктаж з ТБ «Поведінка на дорозі» , конкурс загадок «Чи знаєте ви правила вуличного руху», розгадування кросвордів  та перегляд  в кожному класі відеосюжетів про здоров'я . Школярі довідалися багато нового  під час переглядів відеороликів  та інформаційних бесід ,  мали можливість продемонструвати свої знання, набуті на уроках «Основ здоров’я» . Кожен клас з 8-11 отримали завдання підготувати презентації «Наш клас та здоровий спосіб життя». Серед робіт найкращою була робота учнів 9  та 11 класів . Також з цим класами  була проведена дискусія «Боротьба протилежностей»  Між учнями були розприділені  ролі судового засідання, де кожен з учасників продемонстрував  не лише свої знання, а й акторські здібності. Не могли лишити поза увагою те, що профілактика ВІЛ/СНІД серед підлітків та молоді України є нагально соціальною проблемою .Тому в школі було проведено  бесіди  та захист учнями презентації  на тему: „ Як  ВІЛ проникає в організм людини  ”. Учні 8-11 класів , захищаючи презентації наголосили про те, що біда може бути близько, показали випадки інфікування людей через їх безпечність, розповіли, що з ВІЛ-інфікованими можна дружити, жити з ними поряд, що ці люди потребують соціального захисту, милосердя, співчуття, гуманного оточення і психологічної підтримки. Для розвитку логічного мислення і актуалізації знань з предмету проводились пізнавальні перерви, де учні 11 класу розповідали всілякі цікавинки, а учениця 9-го класу Пустільнік В. ознайомила учнів початкової школи з таємничим світом природи. Старшокласники в ігровій формі давали учням корисні поради щодо збереження й зміцнення здоров’я, учили цінувати власне життя та здоров’я, навчали розвивати творче мислення, комунікативні навички, уміння долати труднощі, та  привчали до розуміння необхідності вести здоровий спосіб життя та здоров’я.

          Напередодні  тижня було оголошено про проведення конкурсу плакатів «У світі цікавого ».  У конкурсі взяли участь учні 6-11 класів. Колективи підготували дуже різноманітні і цікаві плакати, емблеми, стінгазети  і малюнки, які охоче розглядали всі учні школи і визначили найкращі. Це була робота учениці 6  класу Христян Софії на тему « Орхідея-моя улюблена квітка» та  стінгазета учнів 11 класу «Екологічний вісник» та плакат Пустільнік В.про лелеку. Серед учнів початкової школи хотілося б відмітити активність 4-го класу, які постійно брали участь в конкурсній програмі . А під час розважальних перерв весело проводили час. Під час розваг на свіжому повітрі та уроків милування активними були учні 2 -7 класів. Веселі перерви, біологічна дискотека,  естафети, дебати, дискусії, акції щодо допомоги птахам та догляд за кімнатними рослинами, розгадування шифрограм та головоломок , конкурси, вікторини-це ті форми роботи, що були проведені під час тижня. Проведені заходи активізували пізнавальний інтерес учнів до вивчення природознавства, біології, екології; сприяли прояву ініціативи й самостійності; розкриттю індивідуальних здібностей дітей та їх талантів.  Цікавим був усний журнал на тему «Лелеки – вісники щастя». Учні 11 класу підготували відео презентацію та повідомлення, а учні 4, 5, 7, 9 і 11 класів ще й пісні про цього символічного птаха. Метою проведення заходу було розширити та поглибити знання дітей про лелеку-оберіг, лелеку-символ, його значимість, дати учням поняття, що лелечина вірність була і є своєрідним символом любові до рідної землі, на якій вони ростуть і яка дає їм силу і розум на добро, розвивати позитивне емоційне ставлення до пізнавання навколишнього, образне мислення, допомогти дітям переконатись у невичерпному багатстві рідної мови; збагачувати  словник дітей прислів’ями, приказками, легендами та народними повір’ям та виховувати інтерес, любов та повагу до улюбленого птаха українців, любов до рідної природи, до рідного краю, почуття патріотизму.

            Усний журнал – форма масового поширення звань, найновiших вiдомостей бiологiчного чи валеологічного змiсту, один з важливих засобiв розширення кругозору школярiв. Вiн має на метпiдвищити iнтерес до теми, домогтися бiльш глибоких мiцних знань, вчасно швидко висвiтлювати актуальнпитання. Завдання усного журналу – збуджувати допитливiсть, зародити iскру iнтересу до того чи iншого об’єкта, повiдомляти про новини, незвичайнi, рiдкіснявища та подiї, маловiдомфакти й вiдкриття, спонукати дiтей бiльше довiдатися про лелек. Вибрана форма дала змогу зацiкавити учнів темою . Протягом тижня наші школярі здобули нові знання та навички безпеки життєдіяльності. А найголовніше – розуміння необхідності вести здоровий спосіб життя, відповідально ставитися до власного фізичного та психічного здоров’я . На завершення тижня було проведено веселі старти, перегляд відеоролика про здоровий спосіб життя та виступи агітбригад 6-го і 7-го класів , які агітували всіх учнів школи обрати здоровий спосіб життя.   Неабияку активність проявили учні 6-го і 7-го класів, які жартували, агітували та співали пісні. Метою виступів агітбригад було сформувати свідоме ставлення до власного здоров’я, виховувати бажання вести здоровий спосіб життя.

       Нетрадиційність форм проведення позакласних заходів під час тижня природничих наук, добровільна участь у ньому,зацікавленість школярів,  дали змогу досягти вагоміших результатів, ніж на звичайному уроці. Адже масовим заходам властиві піднесеність, урочистість, яскравість. Вони залишають значний слід у свідомості й почуттях дітей, відтак мають велику навчально-пізнавальну та виховну цінність. Крім того тиждень став  тією спільною справою, що згуртувала  школярів.                      Потрібно зазначити , що «природній» ентузіазм, прагнення покращити своє життя і довкілля загалом продовжують панувати у нашій школі . Вони давно уже вийшли за рамки «Тижня біології». 

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.